SETT2016 | Tack och bock – del 6

Micke Kring
Micke Kring 729 visningar
6 minuters läsning

Det är söndag idag. Sista dagen som jag jobbar med vår medverkan i SETT2016. Paketerar, distribuerar och informerar om de sista avsnitten som lagts upp i efterhand.

Det har varit galna dagar. Riktigt roligt. Men också riktigt utmattande. Inget nytt med andra ord. Det är helt enkelt det som krävs. Och då är det bara att hugga i, spotta i nävarna och få jobbet gjort. Tillsammans med mina kollegor på Årstaskolan, som varit med under hela processen och mina tillfälliga kollegor på Lärarförbundet, har vi ställt upp för varandra och gjort det bästa av det hela. Precis som jag hade förväntat mig. Precis som samarbete ska fungera. Inget gnäll. Bara glada miner och fokus på uppgiften.

Min arbetsplats under SETT
Min arbetsplats under SETT

En ovanlig dag under SETT

Så hur har en dag sett ut under de tre dagarna? Uppstigning betydligt tidigare än vad jag brukar. Frukost är inte att tala om förutom en kopp kaffe, sedan pendeln ut till Helenelund och Kistamässan.
Väl där, runt en timme innan sändning börjar vi med att sätta upp kameror och datorer för dagen. Det mesta är redan riggat, men de riktiga dyrgriparna tar vi med hem eller låser in.
Lärarförbundarna är redan där, med leenden på läpparna och de övriga från Årstaskolan droppar in, en efter en.

Efter en snabbkoll på schemat och kontroll av utrustning och sändningsdokumentet i Wirecast (så att all grafik och sånt finns med) går vi i sändning runt en halvtimme innan. Allt för att se att allt fungerar så möjligheten finns att korrigera i god tid.
Ett exempel på det hände när en av gästerna ringde in och berättade att den var försenad. Snabb omflytt i schemat de tre första punkterna, öppna Photoshop och göra om tablågrafiken, synka i Dropbox och in i Wirecast.

Allt rullade enligt schema till 90-95% och alla gäster kom i tid och sändningarna gick som smort. Tyvärr försvann uppkopplingen till nätet under ett av programmen, vilket också gjorde att vi förlorade diskinspelningen (vi spelar in till disk också, just för att det ska finnas till hands om uppkopplingen går förlorad) vilket jag måste kolla närmre på. Men i stort gick allt bra.

Lunch och pauser blir det inte mycket av, men som tur är hade Lärarförbundet försett oss med godis och kom även med mat så vi hann äta. Extra tack för det. 🙂

Efter dagens slut gick vi oftast in och tog en öl och snackade igenom dagen. Därefter hem och börja klippa upp avsnitten för att lägga ut dessa på webben, i vår app, på Soundcloud och Vimeo. Sen förbereda nästa dag.

Repeat.

Tanktanken.se

Som jag skrev i facebookinlägget på Tänktanken, så är ju en av de fantastiska privilegierna med att göra den här grejen, möjligheten att få träffa och att få vara nyfiken på alla er som finns därute. Att få suga upp all kunskap vi kan från er. Och att sedan dela med oss av det till alla andra.

I år har vi fått träffa chefsredaktörer, förskollärare, ateljeristor, teaterpedagoger, sociala entreprenörer, föreläsare, författare, undervisningsråd, lärare, kuratorer, systemteoretiker, psykoterapeuter, handledare, fritidspedagoger, bokhandlare, förste vice förbundsordförande, läsambassadörer, webbredaktörer, förstelärare, specialpedagoger, eldsjälar, skolbibliotekarier, ordförande, lärarutbildare, utvecklingsledare, programledare, pristagare, provokatörer, entreprenörer, föräldrar, positivitesspridare, forskare, biträdande rektorer, rektorer, PRIM-gruppmedlar, IT-strateger och processledare och fått göra 19 livesända program med dessa under de tre dagarna.

Dessutom räknade jag ihop att vi haft 72 gäster plus ett antal elever i Tänktanken genom åren. Och allt finns, en del som enkomt podcast och en del som både podcast och video, på tanktanken.se eller via vår app.

Ett stort tack

Eftersom Tänktanken är helt decentraliserad, finns alltså ingen egentlig styrning, utan det bygger på att några vill något och därefter agerar. Alltså personer som VILL. Inte bara KAN. Jag har i tidigare inlägg tagit upp hur vi jobbar och det ställer höga krav på alla inblandade och kräver att man ansvarar för att sin del av kakan blir gjord.

Jag skulle vilja tacka alla inblandade, både från Årstaskolan och Lärarförbundet.
Ni på Årstaskolan; Martin Claesson, Martin Fernström, Lotta Bohlin, Josef Sahlin, Kalle Enström, Fredrik Carlsson, Jonas Johansson, Carolina Oscarsson, Robert Hegestedt, Olof Hedtjärn, Boris Guerrero, Magnus Frid och Martin Brav – grymt jobbat allihopa! Ni fick det att hända!

Alla ni på Lärarförbundet, tack för bra samarbete och att ni är så trevliga och proffsiga! Vi kanske ses någon gång igen i framtiden?

Till sist och allra mest, ett stort tack till våra gäster. Det var ju faktiskt ni som stod för innehållet!

Bildgalleri

Hela serien – SETT2016

Del 1 | Nu kör vi igen
Del 2 | En lång dag och kommunikation
Del 3 | Både digitalt och analogt jobb
Del 4 | In i det sista
Del 5 | Kaos som vanligt
Del 6 | Tack och bock

Dela den här artikeln
Följ:
Fixar och trixar med tekniska lösningar och mycket mer. Ser till att användarna förstår systemen och att systemen förstår användarna. Har mina rötter i musiken och kombinerar konstnärlighet med teknik.