SETT2016 | Både digitalt och analogt jobb – del 3

Micke Kring
Micke Kring 663 visningar
4 minuters läsning

Som jag skrev i inledningen av del 1, så är jag rätt kass på att blogga. Jag hade ju tänkt att dela lite varje dag, men inser att tiden inte räcker till. Men jag får helt enkelt sammanfatta lite åt gången.
I helgen har jag fokuserat på att sätta sändningsgrafiken till alla de olika formaten och det jag har kvar är några element till Talkshowen.

Ordning och reda

Något som jag velat göra sedan sist är att rackmontera all vår utrustning. Dels för att grejer håller bättre, men också för att allt blir så mycket smidigare när allt är färdigkopplat och klart. Det innebär också att tröskeln till att använda grejerna är mycket lägre.
Jag beställde in rackskåpet, lite hyllplan och lådor och monterade allt i torsdags. Nöjd och glad. Allt som behövs nu är att plugga in ström och en thunderbolt-kabel in i datorn.

Rack
Merparten av vår sändningsutrustning är nu rackmonterad.

Det som nu sitter i racket är ett mixerbord, en kompressor/limiter, ljudkort och ett gäng sändare för trådlösa mikrofoner. Sammanlagt med möjlighet till sex stycken mickar.

Om det finns plats och det fungerar bra kan även en trådlös router hamna däri.
Alla som varit på SETT tidigare vet ju att det trådlösa nätet kan vara lite kinkigt emellanåt. Därför kommer vi köra ett eget nät där.

Analogt pyssel

För att bryta helgens och kvällarnas digitala pysslande ville jag byta ut det mot lite analogt pysslande. Självklart tänkte jag att vi skulle behöva en Tänktanken-clipboard till våra värdar.

Tanken var en lite retroinspirerad clipboard, så efter lite shoppande på Clas Ohlsson och Panduro njöt jag av lite klippande, klistrande, sprayande och annat.

Clipboard

Wirecast – dags att sätta sändningen

All grafik och video jag har skapat börjar bli färdig och det jag jobbat mest med idag är att få ihop dokumenten för de olika dagarna med allt innehåll och skapa scener i programvaran Wirecast.

Wirecast

Det sändningen består av är bland annat logo, intron till programmen, outro, pausmusik, tablåer, lower thirds, kameravyer, twitter feed och eventuella videospellistor till pauserna.

Äntligen

Nu börjar jag nå ett skede där jag kan fokusera på det som jag ska göra under SETT, att sköta sändningen. I veckan hoppas jag få in en liten teknisk pryl som ska underlätta lite. Mer om det kommer i nästa inlägg förhoppningsvis. Nu är det bara en vecka kvar så den kommande veckan kommer vara om än mer späckfull. Så mycket praktiskt som ska fixas.

Det sista jag gör för dagen nu när jag publicerat detta är att lägga ut ytterligare en programpunkt, sen får det räcka.

Trevlig söndag på er och önskar en härlig vecka!

Hela serien – SETT2016

Del 1 | Nu kör vi igen
Del 2 | En lång dag och kommunikation
Del 3 | Både digitalt och analogt jobb
Del 4 | In i det sista
Del 5 | Kaos som vanligt
Del 6 | Tack och bock

Dela den här artikeln
Följ:
Fixar och trixar med tekniska lösningar och mycket mer. Ser till att användarna förstår systemen och att systemen förstår användarna. Har mina rötter i musiken och kombinerar konstnärlighet med teknik.