SETT2016 | Kaos som vanligt – Del 5

Micke Kring
Micke Kring 780 visningar
5 minuters läsning

Hemma sedan en timme från första dagen på SETT. För oss. Imorrn drar det igång på allvar med första dagen för allmänheten och vårt program. Så vad har vi gjort idag? Varför sitter jag med en bankande huvudvärk? Och gick allt som på räls?

Taxin var beställd till 12.00. Eftersom vi kommer vara borta nästan hela veckan gällde det att försöka raka av så mycket jobb som det bara gick innan avfärd. Allt var packat. Även grejer som jag skulle ta med mig hemifrån. Jag hade satt en massa påminnelser, som pep järnet imorse för att jag inte skulle glömma.

Efter att ha proppat taxin så full att bara jag och Martin Claesson fick plats, så fick Fredrik Carlsson ta kommunala färdmedel. Och tur var väl det. 20 minuter in på färden fick jag en känsla av att något saknades. Kamerorna. Nej, mycket riktigt fanns de inte i bilen och efter samtal till vaktis fick Fredrik vända om och hämta upp dessa.
14.00 skulle montern vara färdigbyggd (det var den inte när vi åkte hem vid 20.00) så vi tänkte att det kunde vara bra att vara där i god tid. Att rigga våra prylar tar runt 30-60 minuter.

Martin Claesson chefar.
Martin Claesson chefar.

Väl framme blir vi positivt överraskade av montern. Riktigt intimt och mysigt. Som ett vardagsrum. Dock saknades ljud (högtalare), internet (vilket är bra när man ska livesända) samt möjlighet att skicka bild till världens störta ”jumbotron” som vi har.
Vi upptäcker också att jag glömt fjärrkontroll till TV:n och tejp (bägge grejerna hittade jag senare i en låda) och tydligen ett av stativen till lamporna i taxin. Finaste Olov Hedtjärn sätter sig på pendeln ut med ersättning.

Eftersom det inte riktigt går att rigga, då saker inte är klart, testar vi lite i taget och fullöser en hel del själva. Vi fick låna en nätverkskabel, mot att vi svor på att lämna tillbaka den och vips hade vi 900 MB/s internet. Våra vänner på Lärarförbundet ordnade tejp och en massa andra prylar och bidrog som vanligt med humor och värme. De har dessutom sett till att det blir en riktigt fin monter. Innan idag har jag bara haft en blyertsskiss att gå på och det är ju en heeeeelt annan sak att se det i 3D. Fullblodsproffs!

Skiss
Så här jobbar proffsen och tillika våra vänner på Lärarförbundet.

Ytterligare en sak som är rolig med att vara där dagen innan är alla bekanta som man stöter på. En massa kollegor från Stockholm stad, men också från runt om i landet.

Vi spolar fram bandet någon timme. Vi har fått igång projektorn. Ljudet är testat. Alltså testat så att vi vet att det kommer ljud ur mixern. Och vi inser att det är allt vi kan göra, så vi bör testa en sista sak. Ölen i skybaren på Victoria Tower där vi planerat morgondagens AW. Det funkade också. 🙂 Även om jag är höjdrädd och 34:e våningen innebar en prövning för mig.

Trött. Men nöjd. Allt är kaos. Precis som det ska. Precis som vanligt. Imorrn tar vi 7.30-tåget till mässan. Då får vi fixa finliret. Klockan 10.00 drar vi igång med första programpunkten. Då gäller det. Vi får se om jag orkar skriva något imorgon. Räknar med minst 15 timmars arbetsdag. Men jisses så kul vi ska ha. Och jisses så kul det ska bli att träffa alla. Vi ses!

Hela serien – SETT2016

Del 1 | Nu kör vi igen
Del 2 | En lång dag och kommunikation
Del 3 | Både digitalt och analogt jobb
Del 4 | In i det sista
Del 5 | Kaos som vanligt
Del 6 | Tack och bock

Dela den här artikeln
Följ:
Fixar och trixar med tekniska lösningar och mycket mer. Ser till att användarna förstår systemen och att systemen förstår användarna. Har mina rötter i musiken och kombinerar konstnärlighet med teknik.