Om mig

.mickekring

Micke Kring är jag. IT-pedagog på Årstaskolan i Stockholm och labbar dessutom med mLabs, där vi sysslar med att skapa webbtjänster. Jag har även ett litet avsomnat företag som heter Quadarea Productions som sysslar med musik- och webbproduktion.

Syftet med denna sajt är att den ska fungera som dokumentation och bollplank för mig, men även för att förhoppningsvis kunna sprida lite ljus över hur jag jobbar och vilka lösningar som jag väljer, om någon skulle vara intresserad.
Dessutom kan det då och då komma en och annan fundering kring tokigheter som jag undrar över.

Kontakt

jag@mickekring.se
@mickekring

Arbetsplatser

Årstaskolan, mLabs, Quadarea Productions.

Tidigare när jag närde min dröm om att bli gitarrhjälte var det diverse städjobb och pedagoginsatser på exempelvis Studiefrämjandet som satte tak över huvudet och mat på bordet. En kortare sejour spenderades även med att sälja kaffe på tåget mellan Gävle och Borlänge.

Utbildning

Mestadels autodidakt, men från början en naturvetenskaplig linje som jag hankade mig igenom (då gitarren och musiken var det jag brydde mig om). Därefter lite musikproduktion på SMK och ströpoäng från kurser på Stockholms universitet som jag endast gick för att få studiemedel.

Idag kräver mitt yrkesliv ständig ut-/fortbildning och som tur är lever vi i en tid när allt som behövs finns tillgängligt ett par knapptryck bort.

Urval av sajter jag driver – byggt

Nedan finner du ett urval av alla sajter jag byggt och underhåller. Mycket är fokuserat kring media, som e-böcker, video, ljud, utbildning och annat härligt kreativt.

Urval av musik jag släppt eller medverkat på

Kommer någon gång i en framtid nära oss.

Urval av appar jag byggt

Nu finns det ju inget större urval av appar, då jag endast skapat två. Dessa är också väldigt enkla.

Tänktanken – App till podcasten Tänktanken, som ibland blir en talkshow.

Livsviktig Poesi – Poesiapp där unga poeter släpps fram en gång i veckan.

Guldäpplet 2015
2015 | Guldäpplets särskilda pris

”Micke Kring, it-pedagog på Årstaskolan i Stockholm, har tilldelats Guldäpplejuryns särskilda pris. Ett pris som juryn kan tilldela ”en eller flera personer som har uträttat långvariga, betydelsefulla insatser för främjande av lärande med stöd av IT och medier”.”
Foto: Bo Helmersson

Fixar och trixar med tekniska lösningar och mycket mer. Ser till att användarna förstår systemen och att systemen förstår användarna. Har mina rötter i musiken och kombinerar konstnärlighet med teknik.