En tredagars talkshow på SETT2015 – del 1 – Inledning

Micke Kring
Micke Kring 593 visningar
4 minuters läsning

Då var det dags igen. Eventdags. Tänktanken Talkshow. Vi körde konceptet på Årstaskolan förra året kvällen innan SETT med tunga artister som Kristina Alexanderson, Edward Jensinger, Richard Gatarski och Daniel Barker, förutom våra egna tunga in-housestjärnor.

Inför en livepublik på dryga 100-talet och livesänt på nätet fick vi mersmak. Vi brukar ju försöka köra något större evenemang per år (FETT13, HOPP14 m m) och i år fick vi möjligheten att göra detta i Lärarförbundets monter E:42 och givetvis tog vi möjligheten.

Fingers crossed kommer summan bli postitiv i slutändan, för gå som vi tror och planerar gör det aldrig. Därför tänkte jag köra en liten miniserie i bloggformat där jag skriver av mig lite vad som går in i planeringen till ett event som detta. Och förhoppningsvis tycker några av er att det är lite intressant att läsa också.

UPPLÄGG

Tanken är att vi på Årstaskolan kör Tänktanken Talkshow live, från morgon till kväll på scenen i Lärarförbundets monter under alla tre dagarna på SETT2015.
Fyra shower görs per dag med intressanta gäster som vi letar upp, med utrymme för lite extra saker där emellan. Allt detta liveströmmas även på nätet fritt för alla. Förutom att vi får en möjlighet att möta en massa intressanta människor ute på själva mässan, får vi möjlighet att sprida detta till de som inte har möjlighet att komma dit.
Givetvis kommer allt att finnas tillgängligt efteråt. Allt produceras, planeras, skapas och utförs av oss på Årstaskolan.

FÖRUTSÄTTNINGAR

Årstaskolan är ingen media- eller eventbyrå. Vi är en vanlig, kommunal skola. Därför har vi helt andra huvudsakliga arbetsuppgifter än detta. Men vi tycker att det är förbaskat roligt att göra detta emellanåt. Att få försöka visa att det är just det – förbannat roligt och givande att arbeta och verka i skolan och i en kommunal verksamhet gör att vi mer än gärna lägger i en extra växel och gör det där lilla extra för varandra och våra elever. För det är mycket samarbete som krävs. Och tillit.
En kärngrupp på runt 10 personer –  en blandning av lärare, skolledare, elevhälsa och annat löst folk, som mig, är inblandade med ansvar för något område. Decentraliserat och med en agil grundtanke. Inget top-down. Det tar för lång tid.
Så förutsättningarna är med andra ord perfekta. 🙂

OKEJ, SÅ VAD BEHÖVS?

Då börjar vi med att skapa en liten todo list… Programledare, gäster, kameramän, bildproducent, bildproduktion, scen, scenmöbler, rekvisita, projektor, scenljud, TV, innehåll, sändningsgrafik, webbsida, webbdesign, grafik, app, streamingtjänst, PR, sociala medier, musik, hjälpredor, teknik, kringutrustning, ljudutrustning, kablar, backup av allt, schemaläggning, inslag, Internet, el, mat och vatten o s v… ja, just ja… batterier!
Nu ser listan lite längre ut i verkligenheten eftersom allt detta måste brytas ned i detaljer. Men ni förstår. Inget kan lämnas åt slumpen. Och nu vet vi vad som behövs. Nu är det bara att köra igång.

NÄSTA AVSNITT – TEKNIK

I nästa avsnitt av denna bloggserie går vi igenom tekniken. Den som ni inte ska se. Det som bara ska fungera. Datorer, mobiler, kameror, paddor, internet, mikrofoner, mixerbord, projektorer och annat.

Dela den här artikeln
Följ:
Fixar och trixar med tekniska lösningar och mycket mer. Ser till att användarna förstår systemen och att systemen förstår användarna. Har mina rötter i musiken och kombinerar konstnärlighet med teknik.