AI Sweden Podcast – Vad vi kan göra med Generativ AI i skolan?

Micke Kring
Micke Kring 105 visningar 1 kommenrar
3 minuters läsning

För ett tag sedan hörde Peter Kurzwelly av sig och undrade om jag ville vara gäst i deras podd. Och självklart ville jag det. Det blev ett riktigt trevligt samtal och tiden liksom bara rann iväg. Vad jag sa i avsnittet? Jadu, jag försökte i alla fall klämma in 25 år av digitalisering inom skolans värld, men jag gav Peter fria händer att klippa ihop det som han ville.

Länkar:

AI Sweden Podcast – my.ai.se
Podcast av AI Sweden Podcast (tidigare AI för ledare och CxO:er) 5d sedan update

Avsnittet på Apple Podcast
Avsnittet på Spotify

Se till att prenumerera på podden när du ändå är igång! 🙂

Generativ AI i Skolan: Vad vi kan göra med Generativ AI och hur tekniken omdefinierar lärande – Micke Kring, Livslångt lärande, RISE

Shownotes från avsnittet:

”I detta avsnitt av ”The AI Sweden Podcast” välkomnar vi en i mitt tycke väldigt spännande gäst, Mikael ”Micke” Kring, en banbrytande kraft inom utbildningsteknik och nuera också generativ AI. Micke, vars arbete sträcker sig från klassrummet i Stockholm till enheten på Livslångt Lärande på RISE, har stark påverkan på hur vi tänker kring och använder AI inom skolvärlden. Med en bakgrund som musiker och en oförtröttlig nyfikenhet för teknik, tar Micke oss med på en resa genom sin professionella utveckling, från de första tangenterna på en Commodore 64 till att bli lite av en pionjär inom användningen av AI i utbildning.
Genom att kombinera lekfullhet med pragmatism visar Micke hur vi kan göra AI tillgängligt och meningsfullt för alla, och framför allt, hur detta revolutionerande verktyg kan inspirera till lärande och kreativitet i skolsammanhang.

Lyssna in för en djupgående diskussion om framtiden för utbildning, där generativ AI spelar huvudrollen i att forma hur vi lär, undervisar, och tänker kring kunskapsförmedling. Denna podcast är en del av AI Swedens initiativ att sprida kunskap och förståelse för AI och dess roll i dagens samhälle.

För att kolla in vad vi pratar om i podden: Micke’s hemsida Generativ AI i Skolan-video från Micke och RISE Micke på LinkedIn Om du har några frågor eller förslag på ämnen du vill att vi ska täcka, skicka gärna ett mail till ⁠⁠peter.kurzwelly@ai.se⁠⁠.

För mer information om AI Sweden, följ oss på YouTube och ⁠LinkedIn⁠, eller connecta med Peter på ⁠LinkedIn⁠ eller ⁠Twitter/X⁠.”

Dela den här artikeln
Följ:
Fixar och trixar med tekniska lösningar och mycket mer. Ser till att användarna förstår systemen och att systemen förstår användarna. Har mina rötter i musiken och kombinerar konstnärlighet med teknik.
1 kommenrar
  • ”Hej Micke,

    Efter att ha lyssnat på din senaste podcast känner jag mig inspirerad att ta mitt långsiktiga mål vidare: att skapa en chatbot för varje elev. För att börja, tror jag att det bästa steget är att utveckla chatbots för lärarna på en försöksskola. Med din erfarenhet och stöd tror jag att vi kan göra detta möjligt. Kan du vara min coach och hjälpa mig att navigera genom detta projekt?

    Tack för din inspiration och delning av kunskap.

    Med vänliga hälsningar, den där Anna som du inspireade att bygga sin första chatbot:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *