Tänktanken – snabba ryck och en podcast

Micke Kring
Micke Kring 3.2k visningar 2 kommentarer
3 minuters läsning
Photo by Matt Botsford on Unsplash

Midsommardagen – sitter vid köksbordet och dricker en kopp kaffe samt kollar igenom statistiken för vår nya podcast Tänktanken.

Ungefär 400 lyssningar hittills. På en vecka. Riktigt, riktigt häftigt. Så vad är detta? Och vad ska den tillföra?
Vi kanske ska börja från början? Jag hade funderat ett tag på att det vore roligt att dra igång en liten podcast. Mest för att jag tyckte det vore intressant att dokumentera de inofficiella samtal som sker.

Vem har inte velat vara en fluga på väggen i olika sammanshang? Och här tänkte jag, skulle vi kunna bjuda på vår vägg.

På tänktanken.se har jag skrivit följande om podcasten ”Tänktanken drivs att ett litet gäng skolmänniskor på Årstaskolan i Stockholm. Här förekommer våra egna privata tankar och funderingar. Programmet ska inte alltid tas för allvarligt även om vi brinner för det vi gör. Podden fungerar lite som en think tank där inte allt är helt genomtänkt, men ett ypperligt terapeutiskt verktyg för att sammanfatta och reflektera över vår lilla skolvärld.”

Det är ju oftast under dessa samtal som nya idéer föds hos oss. Det är då dessa utvecklas och frodas, bollas, stöts och blöts och till sist tar form.

Nåväl, tillbaka till förra söndagen. Jag hade huggit tag i Lotta Bohlin, Martin Fernström och Josef Sahlin. Vi hade bokat in måndagen till att spela in podcasten. Kanske till och med ett par avsnitt. Något mer än så var inte bestämt.
På måndag morgon bestämde vi namnet på podcasten via Twitter och sedan riggade vi studion, bjöd in ytterligare kollegor, spelade in tre avsnitt, registrerade domännamn, twitterkonto, soundcloudkonto, satte upp sajten, snabbredigerade avsnitten, la upp dem och skickade allt även till iTunes.

Och det är ju här det är så härligt att ha de kollegor jag har. Vi bär varandra. Ingen prestige. Ingen rädsla. Bara full fart framåt.

Så vad ska detta vara bra för? Ja, om inte en endaste människa skulle lyssna på den, så är det värt arbetet för mig. Bara genom att samtalen fick en mottagare [#viktigtpåriktigt], så förändrades dessa en smula och jag lärde mig en massa, inte bara om mina kollegor utan också av mina kollegor.
Så mitt heta tips idag är; kör igång en egen podcast och sätt er ner och prata med varandra. Hitta på en topic och spinn loss. Det vore fantastiskt roligt att höra er diskutera och få idéer av andra ute i landet.

På onsdag kör vi ett par avsnitt till. Det är bara jag som jobbar. Mina kollegor kommer in ändå, semester till trots. Tror ni vi tycker att det är kul?

LÄNKAR: http://tanktanken.se

Dela den här artikeln
Följ:
Fixar och trixar med tekniska lösningar och mycket mer. Ser till att användarna förstår systemen och att systemen förstår användarna. Har mina rötter i musiken och kombinerar konstnärlighet med teknik.
2 kommentarer
 • Blir så otroligt inspirerad att dela. Mina sexor kör för fulla muggar nu #talasomTED och är great! Vilka personliga insikter de skaffat på 12 år. Inget skratt för litet , inget ögat torrt! Vill självklart dela, men ruggar för tekniken. Vad är det absolut enklaste?

  • Det bästa med att dela är allt en får tillbaka! Och ja, #talasomTED är helt fantastiskt tycker jag.
   När det gäller teknik resonerar och lever vi alltid efter att slipa trösklar. Den ska väljas efter vad en vill uppnå och det måste vara enkelt. Och dessutom måste det gå snabbt att rigga upp.
   Om du exempelvis vill dela dina #talasomTED skulle jag rekommendera att spela in med en mobiltelefon eller platta. Köp in en liten slipsmikrofon (kolla närmsta Kjell & Co eller Clas Olhsson) för någon/ra hundringar med en lång sladd (eller köp en förlängningssladd). På så sätt får du ett bra ljud, vilket är viktigast gällande film öht. Bara att koppla in i telefonen/plattan. Dessutom kan du sen enkelt redigera (om du ens behöver det) och ladda upp på Youtube.
   Börja enkelt och jobba dig upp när du känner dig mer säker. Lycka till och fråga gärna om det är något du vill veta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *