Podden Livslångt: Utan syfte halkar eleverna ur – därför måste skolan förnyas

Micke Kring
Micke Kring 49 visningar
1 minuters läsning

”Det är skolavslutningstider och parallellt med den blomstertid andas lärare och elever ut och längtar efter sommarlov. Ännu ett skolår är till ända. Planering väntar inför nästa. Men, kan skolan fortsätta som förut? Rustar den eleverna med det de behöver? Med det, som samhället behöver?”

Möt Lotta Fransson och Micke Kring på RISE som båda jobbar med livslångt lärande mot skolan. Hör dem berätta om hur fler och fler elever inte vill eller klarar att gå till skolan, inte upplever att de lär sig i ett sammanhang, inte förstår meningen med det som som ska läras. I ett arbetsliv som ropar efter kompetens, som inte litar till skolan för att hitta den. Om matriser och kunskapskrav, regler och allt som hör en institution till, men som riskerar att bromsa den innovation samhället behöver. Avsnitt 118 är ett samtal om skolans behov av förnyelse och om hur det finns huvudmän som försöker skapa andra förutsättningar och kompetenser för framtiden.

Medverkar gör Lotta Fransson och Micke Kring på RISE. Programledare är Katarina Pietrzak och producent Sandra Löv.”

Texten är tagen från avsnittet och är skrivet av Katarina Pietrzak

Lyssna på avsnittet

Spotifyhttps://open.spotify.com/episode/2GhjIgOW7CsMExEfO6eE9N?si=79833dd158f04f3d

Apple Podcastshttps://podcasts.apple.com/se/podcast/livsl%C3%A5ngt/id1556204630?i=1000615798653

Dela den här artikeln
Följ:
Fixar och trixar med tekniska lösningar och mycket mer. Ser till att användarna förstår systemen och att systemen förstår användarna. Har mina rötter i musiken och kombinerar konstnärlighet med teknik.