Podcast – dubbla ljudkort för mobil studio

Micke Kring
Micke Kring 891 visningar
1 minuters läsning

Vill du vara helt mobil när du spelar in din podcast? Dessutom kunna använda fler än två mikrofoner? Det vill jag. Problemet är att det är väldigt svårt att hitta ett externt USB-ljudkort med fler än två mikrofoningångar som endast behöver ström från USB-uttaget. Alla de jag hittat kräver extern ström. Och det är inte helt lätt att hitta eluttag om jag vill spela in ett avsnitt i en park.

Min setup är att jag har fyra kondensatormikrofoner som kräver 48 volt från ljudkortet och jag vill driva allt från min MacBook. Så… vad göra? Jo, jag hittade ett tips. Ta två ljudkort. Sedan kan du skapa en sammanslagen enhet av dessa i OSX.

ljud1

1. Öppna ”Ljud-/MIDI-inställningar” som finns i verktygsmappen i program.

ljud2

2. Klicka på + längst ned till vänster och ”Skapa en sammanslagen enhet”.

ljud3

3. Välj vilka ljudkort du vill slå ihop. Du kan givetvis välja fler än två. Välj sedan vilket ljudkort som ska vara ”Klockkälla” – förslagsvis det bästa ljudkortet om du har olika märken.

ljud4

4. I inställningar i ditt ljudinspelningsprogram kan du nu välja din sammanslagna enhet. På bilden under från Logic Pro 9.

ljud5

Dela den här artikeln
Följ:
Fixar och trixar med tekniska lösningar och mycket mer. Ser till att användarna förstår systemen och att systemen förstår användarna. Har mina rötter i musiken och kombinerar konstnärlighet med teknik.