Podcast – dubbla ljudkort för mobil studio

Podcast – dubbla ljudkort för mobil studio

Vill du vara helt mobil när du spelar in din podcast? Dessutom kunna använda fler än två mikrofoner? Det vill jag. Problemet är att det är väldigt svårt att hitta ett externt USB-ljudkort med fler än två mikrofoningångar som endast behöver ström från USB-uttaget. Alla de jag hittat kräver extern ström. Och det är inte helt lätt att hitta eluttag om jag vill spela in ett avsnitt i en park.

Min setup är att jag har fyra kondensatormikrofoner som kräver 48 volt från ljudkortet och jag vill driva allt från min MacBook. Så… vad göra? Jo, jag hittade ett tips. Ta två ljudkort. Sedan kan du skapa en sammanslagen enhet av dessa i OSX.

ljud1

1. Öppna “Ljud-/MIDI-inställningar” som finns i verktygsmappen i program.

ljud2

2. Klicka på + längst ned till vänster och “Skapa en sammanslagen enhet”.

ljud3

3. Välj vilka ljudkort du vill slå ihop. Du kan givetvis välja fler än två. Välj sedan vilket ljudkort som ska vara “Klockkälla” – förslagsvis det bästa ljudkortet om du har olika märken.

ljud4

4. I inställningar i ditt ljudinspelningsprogram kan du nu välja din sammanslagna enhet. På bilden under från Logic Pro 9.

ljud5

Skrivet av
Micke Kring