Skapa en Facebook Live omröstning

Micke Kring
Micke Kring 1.6k visningar
1 minuters läsning

Jag testade precis att köra en livevideo där användarna kan rösta live genom de olika reaktionerna som går att välja, likt det ni alla sett och ser typ varje dag, speciellt under det amerikanska valet.

asdrew

Så hur gör man?

Själv följde jag https://socialwall.me/en/capture-stream-in-real-time-facebook-live-reactions/ med skillnaden att jag körde det via Wirecast, som är programmet jag använder för att sända live. Dessutom lade jag index-filen med tillhörande filer på min server för att kunna plocka in den i Wirecast. Tänk dock på att om du lägger din index-fil åtkomligt för andra finns risken att de kommer åt dina api-koder, så kör dessa helst på en lokal server, eller plocka bort filen efter sändning.

Allt funkar väldigt smidigt och det är ju väldigt enkelt att ändra i CSS och bygga om mallen bäst man vill. Och kör du transparent bakgrund är det ju bara till att lägga video under. Ska bli kul att klura på hur detta skulle kunna användas på bästa sätt utan att tjata ut alla med dessa omröstningar.

Hur såg det ut?

Här har jag bäddad in videon. Jag körde ca 1 timme.

Dela den här artikeln
Följ:
Fixar och trixar med tekniska lösningar och mycket mer. Ser till att användarna förstår systemen och att systemen förstår användarna. Har mina rötter i musiken och kombinerar konstnärlighet med teknik.