Quiz – Har du nån koll eller noll koll på skola i filmer?

Här kommer ett quiz till alla mina kollegor runtom i skolans värld (men det funkar givetvis även för dig utanför skolans värld)! Vem har koll på skola och referenser till skola i film? Nu är det på allvar? Släpp cavan och utmana en kollega!

Dela = ❤️ Full pott = 💎

Vilken är den första filmen där vi ser "Robert Langdon", professor på Harward University, skapad av författaren Dan Brown?
Universitetslivet kan vara hårt, speciellt när du tvingas lyssna på hobbygitarristen. Vem ser vi i rollen som "Bluto" i "Animal House (Deltagänget)"?
Marty och Doc besöker Hill Valley High School för att leta rätt på Martys pappa. Där möter de givetvis rektor Strickland, som är sig lik ett antal decennium tidigare. Vilken är filmserien vi söker?
I denna klassiker från 1983 ser vi Matthew Brodericks karaktär hacka sig in på skolans nätverk och ändra sina betyg. Tyvärr kommer detta att utveckla sig till att han nästan drar igång tredje världskriget längre fram. Vilken är filmen?
"O Captain! My Captain!", men vem spelar läraren John Keating i "Dead Poets Society" från 1989?
En fantastisk film som visar några av hjärnorna bakom NASAs rymdprogram - hjärnor som numer är stjärnor och har prisats för deras gärningar. Men vilken är filmen?
I vilken film om vänskap från 2000, ser vi Sean Connery agera mentor till Rob Browns karaktär som underbarn i skrivandets konst?
Om du vill nå "Fame" så måste du betala i svett, vilket alla vet. Det går inte att bli bäst om du inte övar och övar och övar. Men vem sjöng låten till denna film, som även blev en tv-serie?
Att åka på klassutflykt är inte helt riskfritt. Speciellt inte om det finns radioaktiva spindlar i närheten. Vad heter Spider-Mans alter ego?
2001 såg vi denna skådis porträttera matematikern John Nash i filmen "A Beautiful Mind". Men vem spelade John Nash?
Indiana Jones är, förutom en välkänd arkeolog, även lärare. Men vilket college undervisar han vid?
Vem ser vi spela vikarien "Dewey Finn" i filmen "School of Rock" från 2003?
I vilken film från 1978 ska "The Pink Ladies" rule the school?
Vem är det vi ser här i klippet som är en smula övertaggad över att komma iväg till sin första skoldag?
Även om det inte är så ekonomiskt så kan det vara bra att ha en egen individuell lärare. Vem är det som lär Luke Skywalker hur man hanterar "the force"?
I vilken film från 1997 ser vi Matt Damon i rollen som mattegeni?
När Harry Potter och hans vänner har kvastflygning på schemat, så är det bara en lärare som gäller. Vad heter hon?
Vad heter rektorn för denna lite speciella skola för speciella elever?
I vilken klassiskt film, där eleverna fått kvarsittning, ser vi denna dansscen?
I "Sister Act 2: Back in the Habit" från 1993 ser vi igen Whoopi Goldberg i rollen som "Deloris". Men vilken 17-årig blivande storstjärna ser vi (och hör i klippet) i rollen som "Rita Watson"?
Rätta och kontrollera svar
Diskutera detta