Quiz – Har du nån koll eller noll koll på komedifilmer på 90-talet?

Nu är det dags att kolla vilka kunskaper du har inom film och specifikt komedier på 90-talet! Kommer du ihåg, eller har du förträngt allt? Sisådär en 30-40 år gör en del med filmer, men många av dessa guldkorn håller fortfarande klass.
Dela = ❤️ Expert = ?

I Kindergarten Cop från 1990 ser vi Arnold göra ännu en komedi, där han spelar en tuff snut som får gå under cover på ett dagis. Men vad heter hans karaktär i filmen?
I vilken rulle från 1994 får vi följa Dante och Randal diskutera filmer och dryga sig mot kunderna i affären där de jobbar?
I den här omåttligt populära filmen från 1997 ser vi Will Smith bli rekryterad av Tommy Lee Jones till en speciell, lite hemlig organisation. Vilken film söker vi?
En av de filmer som cementerade Jim Carrey som 90-talets kung inom komedifilmer. I denna film från 1994 ser vi honom i rollen som detektiv, men vad heter filmen?
I denna komedi från 1996 ser vi stjärnor som Woody Harrelson, Bill Murray, Vanessa Angel samt en Randy Quaid i rollen som 'Ishmael' - underbarnet inom Bowling. Vilken är filmen?
I den här filmen från 1992 ser vi Whoopi Goldberg i rollen som Sister Mary Clarence för första gången. Vad heter filmen?
En klassisk scen ur filmen från 1992 som bygger på en "Saturday Night Live"-akt. Vad heter filmen?
I denna fantastiska film upptäcker den medelålders försäljaren att hans liv egentligen är en dokusåpa. En av Jim Carreys finaste. Men vad heter filmen?
I kultrullen The Big Lebowski från 1998, ser vi Jeff Bridges i rollen som... ja, vem?
I Happy Gilmore från 1996 ser vi en misslyckad hockeyspelare använda sina skills inom golf i stället. Vem är skådisen som spelar Happy?
I filmen Home Alone från 1990 - en film som numer är lika poppis som Kalle Anka på julafton - ser vi Kevin McCallister tackla en rad svårigheter. Men vem spelar Kevin?
Dr. Evil smider sina planer och den enda som kan stoppa honom är den brittiska agenten... ja, vem?
Det sista "PC Load Letter"-meddelandet från skrivaren som fick bägaren att rinna över i denna kultförklarade klassiker från 1999, som ingen - jag repeterar ingen - som jobbat på ett kontor får missa. Vad heter filmen?
Vilken är denna brittiska kultförklarade film av Guy Ritchie från 1998?
I denna kultiga road-movie får vi följa våra älskade karaktärer ut till outbacken i Australien. Men vad heter filmen, där vi ser bland annat Hugo Weaving, Guy Pearce och Terence Stamp i huvudrollerna?
I filmen "Mrs. Doubtfire" från 1993, ser vi hur huvudpersonen efter en dålig skilsmässa klär ut sig till hushållerska för att få umgås med sina barn som han inte längre har rätten att se. Vem spelar Mrs. Doubtfire?
Efter att ha stängt stålverket i Sheffield i norra England, får två kompisar som nu är arbetslösa idén om att dra igång en egen strip-show, efter att ha sett hur mycket Chippendale tjänade på en föreställning. Vad heter denna megasuccé till film från 1997?
I denna underbara stjärnfyllda komedi från 1996 ser vi ett par som sätter upp en fasad för att möta sin sons fästmös smått konservativa föräldrar... men vilken är denna pärla?
I filmen "Dumb and Dumber" från 1994 ser vi dessa två vänner ge sig ut på en resa. Jim Carrey spelar den ena av dessa (Lloyd), men vem spelar den andra (Harry)?
I den här filmen från 1998 ser vi Ben Stiller försöka få till en andra chans att träffa sin drömtjej från high school spelad av Cameron Diaz, för att få revansch för den katastrofala första dejten. Vilken är filmen?
Rätta och kontrollera svar
Diskutera detta