Quiz – Har du nån koll eller noll koll på komedifilmer på 80-talet?

Nu är det dags att kolla vilka kunskaper du har inom film och specifikt komedier på 80-talet! Kommer du ihåg, eller har du förträngt allt? 30-40 år gör en del med filmer, men dessa guldkorn håller fortfarande klass.
Dela = ❤️ Expert = ?

Vår kära Paul Hogan som Crocodile Dundee i denna dundersuccé från 1986. Men vad är herr Dundees tilltalsnamn?
I filmen "¡Three Amigos!" från 1986 ser vi fantastiska Martin Short, Steve Martin och... ja, vem saknas?
Question Image
Filmen "Overboard" från 1987 var en av alla de filmer som vi i Sverige döpte till "Tjejen som..." som alla hade Goldie Hawn i huvudrollen. Vilken av dessa är detta ifrån?
Sickan, Vanheden och Rocky i den första installationen av denna svenska klassiker 1981, med ett fantastiskt ledmotiv. Men vad kallar sig gänget?
I denna komedipärla från 1988 ser vi Arnold Schwarzenegger och Danny DeVito spela Julius och Vincent Benedict. Men vad heter filmen?
Question Image
I en av de bästa Eddie Murphy-rullarna, "En Prins i New York (Coming to America)" från 1988, spelar han Prins Akeem Joffer. Men från vilket fiktivt land i Afrika kommer han från?
Question Image
I Sällskapsresan från 1980, en av de mest sedda svenska filmerna någonsin, ser vi Stig-Helmer (spelad av Lasse Åberg) få lite hjälp mot flygrädslan av denna karaktär (spelad av Sven Melander). Vem är karaktären?
I vilken klassisk filmserie hörde vi detta ledmotiv för första gången 1984? I filmen kan vi bland annat se Steve Guttenberg och en ung Kim Cattrall.
I "Den Nakna Pistolen (The Naked Gun)" från 1988 som blev en supersuccé, ser vi skådisen Leslie Nielsen i rollen som den inkompetenta polisen... ja, vem?
Question Image
Vem ser vi spela mot Steve Martin i den klassiska filmen "Raka spåret till Chicago (Planes, Trains & Automobiles)" 1987?
I den första delen av "Ett päron till farsa" ser vi familjen Griswold på semester till Wally World. Men vem ser vi i rollen som Clark Griswold?
Melanie Griffith spelar den gatusmarta sekreteraren Tess McGill i filmen från 1988 mot skådisar som Harrison Ford, Sigourney Weaver, Alec Baldwin och Joan Cusack.Vad heter denna pärla till romantisk komedi?
Vem ser vi spela huvudrollen som Dorothy Michaels i allas vår favoritfilm Tootsie från 1982?
Chevy Chase spelar en reporter och mästare i förklädnader i denna klassiska kultrulle från 1985. Vad heter karaktären som även delar namn med filmen?
I den underbara powerkomedin "9 to 5" ser vi dessa tre damer få lite revansch på sin chef. Förutom Dolly Parton, ser vi Lily Tomlin men vem saknar vi?
Question Image
I filmen "Rivierans Guldgossar (Dirty Rotten Scoundrels) från 1988, ser vi Michael Caine och Steve Martin som lurendrejare. För att kunna lura till sig pengar spelar även Steve Martins karaktär en karaktär i filmen. Vad heter han?
I vilken storfilm från 1988 ser vi den stackars djurvännen spelad av Michael Palin ta kål på allt han håller kärt förutom sitt mål? En film med storstjärnor som John Cleese, Jamie Lee Curtis och Kevin Kline.
I denna film från 1989 ser vi en ung Keanu Reeves tillsammans med Alex Winter. Vilken är filmen?
En Tom Hanks i sina glansdagar 1989, där han spelar detektiven Scott Turner. Men vad heter hans motspelare som är en del av titeln på filmen?
I vilken klassisk mockumentary från 1984 råkar en av bandmedlemmarna att ha lite otur i tanken när han ska beställa en skalenlig Stonehenge-monolit som scendekoration?
Rätta och kontrollera svar
Diskutera detta