Quiz – Har du nån koll eller noll koll på datorer i film?

Datorer, AI, hackers, nätverk och annat i filmens underbara värld. Kan du sätta alla 20 filmer? Kom igen nu, det klarar du!

I vilken film från 1983 håller Mathew Brodericks karaktär nästan på att starta World War III när han hittar en bakdörr till en militär stordator.
Question Image
Vad heter den artificiella intelligens som vi bland annat stöter på i filmen 2001: A Space Odyssey?
Question Image
Vad heter denna robot från Futurama?
Question Image
I kultrullen Office Space planterar huvudkaraktärerna ett virus på Initech som förskingrar lite mer pengar än vad de räknat med, lite för fort. Men... vad är det för meddelande på skrivaren som får bägaren att rinna över?
Question Image
Vem regisserade den smått dystopiska filmen CHAPPiE, som utspelar sig i Johannesburg?
Question Image
Denna kurir som kan lagra och transportera data i sitt huvud, data för känslig för att dela via nätet, har överskridit de 80 GB som han normalt kan bära. Vilken är filmen?
Question Image
I filmen Blade Runner (1982) jobbar Rick Deckard (Harrison Ford) med att "pensionera" humanioder som kallas för... ja, vadå?
Question Image
I vilken film, löst baserad på en Stephen King-novell, ser vi hur den intellektuellt funktionsnedsatta Jobe Smith förvandlas till en gud med hjälp av lite psykoaktiva droger och virtual reality?
Question Image
I vilken film spelar Alicia Vikander denna människoliknande AI?
Question Image
I vilken film får vi veta att vi egentligen lever i en simulering och att Neo är The Chosen One? Eller inte..
Question Image
I vilken film från 1982 ser vi en hacker spelad av Jeff Bridges bli bortförd (eller införd) i en digital värld där han måste kämpa för livet?
Question Image
Vad heter det revolutionerande AI-systemet byggt av Cyberdyne Systems i The Terminator?
Question Image
Förvisso ingen film, men kultserien 'The IT Crowd' får bara inte lämnas utanför. Vem ser vi leverera standardfrasen för alla som jobbar med it och teknik?
Question Image
I filmen 'I, Robot' tjänar robotar oss människor år 2035. För att skydda oss så lyder alla robotar under 'Three Laws of Robotics'. Vilken är den första lagen?
Question Image
I filmen 'Minority Report' jobbar polisen med att stoppa brott som ännu inte begåtts. Data från synska människor bearbetas av poliserna, men vad kallas dessa människor med sina speciella talanger?
Question Image
Två olika filmer om Apples Steve Jobs släpptes inom loppet av två år. Michael Fassbender spelade den ena Jobs (2015) , men vilken såg vi som Jobs i den andra (2013)?
Question Image
Den fanns en tid då Computers var en term för människor som löste matematiska problem och gjorde stora beräkningar. I den här filmen får vi följa Katherine Johnson och hennes jobb för NASA vilket ledde till att hon bland annat belönades med 'the Presidential Medal of Freedom'. Vad heter filmen?
Question Image
I filmen The Social Network ser vi skådisen Jesse Eisenberg spela grundaren till ett av de stora sociala nätverken. Vilket?
Question Image
Vad kallas Tony Starks (Iron Man) AI?
Question Image
I vilken film ser vi Alan Turing tackla problemet med att knäcka Enigma?
Question Image
Rätta och kontrollera svar
Diskutera detta