Har du nån koll eller noll koll på julfilmer?

Ho-ho-ho and a Merry Quizmas!
Nu är det dags att damma av quizknölarna och ta en check på vad ni kan om julens klassiska filmvärld. Ta nu hand om varandra och se till att utmana familj och vänner. Det är dags att krona julmästaren!
Dela = ❤️ Expert = ?

Vad heter denna film, där vi får följa en ung pojkes äventyr till nordpolen?
Efter att Buddy (Will Ferrell) - uppväxt hos tomten och hans nissar - förstått att han är människa, ger han sig ut för att leta efter sin riktiga far. Vilken är filmen?
I klassikern "White Christmas" får vi följa två armépolare, den ena spelad av Danny Kaye. Men vem är den andra?
I "Ett päron till farsa firar jul" (National Lampoon's Christmas Vacation) har Clark (Chevy Chase) beslutat sig för att detta ska bli en perfekt jul, trots att hela den utökade familjen är på plats. Men vad heter de i efternamn?
I "Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton", ser vi här hur Karl-Bertils far sätter up julstjärnan. Men vad heter fadern?
Här ser vi Winona Ryder och Johnny Depp i en klassiker från 1990. Men kommer ni ihåg vad filmen hette?
Efter att en julfest har urartat på Nakatomi Plaza i Los Angeles hamnar John McClane i lite trångmål. Men vilken är filmen?
I vilken film ser vi Alfred önska Bruce Wayne en god jul, efter att ha slagits både med kattor och pingviner?
I filmen "A Charlie Brown Christmas" försöker Charlie att hitta en djupare mening med julen. Men vad heter hans hund?
Vad heter filmen där vi ser Eddie Murphy och Dan Aykroyd vara delar av två äldre miljonärers vadslagning?
Robban, Berra, Stig-Helmer och hela gänget har tröttnat på den kalla vintern och drar till solen över julen. Men vart är de på väg?
Familjen McCallister försover sig givetvis samma dag som de ska resa iväg på semester över julen. Kvarglömd blir lilla Kevin. Filmen är givetvis "Home alone". Till vilken stad ska familjen resa för att fira jul?
I denna film får vi följa Jack Skellington, kung över Halloween Town, när han försöker ta med sig lite jul hem. Vad heter filmen?
I denna moderna julklassiker ser vi bland annat hur den lite avdankade gamla rockstjärnan Billy Mack (Bill Nighy) få en julhit med "Christmas is all around". Vad heter filmen?
I "Bad Santa" får vi följa en alkoholiserad varuhustomte. Men vem ser vi i huvudrollen som tomte?
Vem ser vi i huvudrollen i filmen "How the Grinch Stole Christmas", baserad på Dr. Seuss klassiker?
Gunnar är sugen på mer grogg i denna smått svarta julklassiker. Men vad heter filmen?
Även mupparna ger sig på att tolka klassiker. Vad heter denna film?
Efter att ha brutit mot tre väldigt viktiga regler gällande ett visst husdjur, terroriserar nu ett gäng monster en liten stad. Vilken är filmen vi söker?
"Scrooged" med Bill Murray i huvudrollen är ju baserad på ett litterärt verk, "A Christmas Carol" från 1843. Vem är författaren?
Rätta och kontrollera svar
Diskutera detta

1 kommentar
  • Hej Micke, roligt att du är igång med dina quiz igen. Men det här med film är inte min grej, det vet jag ju så, får väl vara glad att jag gissade mig till några rätt i alla fall .