Quiz – Har du nån koll eller noll koll på Hårdrock på 90-talet?

Nu är det dags att polera lädret, vässa nitarna och kamma ut permanenten från 80-talet, för att ta oss an den hårdaste av alla hårda musikstilar på 90-talet. Hårdrock! Se till att utmana en ovän, din mamma eller grannens hund! Rock on! Vem blir först upp till 20 pinnar?
Dela = ❤️

Denna legendariska artist drog till med en riktigt hitplatta 1991. Vem är han?
Vilket energiskt band, bildat i Des Moines, gav oss denna käftsmäll 1999?
Här hör vi ett band som 1998 lyckades med att blanda en drink på några delar nu metal, ett jävla sväng och lite elektroniskt oljud samt att få det att låta riktigt elakt. Vilka är de?
Vilket thrash metal-band släppte denna slägga till låt 1994?
Vad är väl 90-talet utan sin grunge? Well, detta är en av de hårdare låtarna med en av giganterna under eran. Vilka släppte denna 1992?
Tre Grammy Awards-nomineringar lyckades bandet få ihop för detta album 1990. Vilken grupp pratar vi om?
Här hör vi ett av de bättre nu metal-banden som har existerat. En genre hatad av många, men det finns guldkorn. 1994 kom detta. Av vilka?
Vilket amerikanskt metal-band släppte denna låt 1995, en av deras tre mest kända sådana?
Ett av mina absoluta favoritband och det band som mina icke-musiker-kompisar avskydde, då det skulle hållas tyst under alla solon. En progressive rock-klassiker idag. 1992 släpptes plattan. Vilka söker vi?
10 år efter att de drog igång, fick de stora massorna upp ögonen och öronen för detta band. Vilka skåpade listorna med plattan från 1991?
Ännu ett amerikanskt thrash metal-band som hållit hög standard under många år. Denna klassiker släpptes 1990 och vi söker bandet!
Detta något extrema band har gjort avtryck på metal-scenen och sägs vara en av inspiratörerna till djent-subgenren. Det fanns inte en enda fest i min bekantskap som inte började med denna låt 1995. Vilka är bandet?
1992 släpptes det nionde studioalbumet från detta heavy metal-band. Vilka är det vi söker?
Trots en del experimenterande stilmässigt, så lyckades bandet att dra in några listplaceringar även hos den vanliga publiken. 1992 släpptes denna, men vilket är bandet?
Vilken grupp fick en mindre hit med denna Joe Jackson-cover 1990?
Är det här hårdrock, frågar du. Well, det är snarare ett hopkok av en massa olika stilar, där metal finns med. Den New York-baserade gruppen släppte denna låt 1990. Vilken är gruppen?
På Whiskey Bar i Gävle behövde du inte spendera många minuter under 1996, för att få höra denna låt. Vilket är bandet?
Vilket amerikanskt, lätt gothiga metal-band hade en massiv hit med bland annat denna låt 1996?
Texas storheter gjorde det svårt att sitta still till deras hit 1992? Vilka är ikonerna vi pratar om?
Återigen ett klassiskt metal-band. 1990 släppte de denna stenhårda kaka rakt i ansiktet! Vilka pratar vi om?
Rätta och kontrollera svar
Diskutera detta

11 kommentarer