Podcast Livslångt – #172 – Micke och Lotta Skolans roll i AI-samhället

Micke Kring
Micke Kring 15 visningar Skriv en kommentar
1 minuters läsning

Jag och Lotta fick oss en pratstund med Katarina – ett år sedan vi var med sist. Vad har hänt inom skolans värld sedan intåget av generativ AI? Har vi alla förutsättningar för att förändra skola? Behöver vi förändra skola?

Från poddens show notes:

De är tillbaka, Micke Kring och Lotta Fransson som varje dag oförtrutet jobbar med både skolutveckling och med att utforska och leka sig fram till vad AI kan göra för att stödja våra mänskliga lärandeprocesser. För ett år sen pratade vi om skolans behov av förnyelse och i veckans avsnitt summerar vi hur det gick med den under året, då också den generativa AI-utvecklingen exploderade. Vad innebär det tekniska klivet för skolans vägar framåt och i vilken ände måste man börja för att det verkligen ska bli bra? Missa inte detta retrospektiv över skolan läsåret 23/24, med både utmanande och uppmuntrande tankar om vad skolan behöver vara idag.

Avsnittet hittar ni på livslangt.se/2024/06/18/micke-och-lotta-skolans-roll-i-ai-samhallet eller på alla andra ställen där du hittar poddar.

Dela den här artikeln
Följ:
Fixar och trixar med tekniska lösningar och mycket mer. Ser till att användarna förstår systemen och att systemen förstår användarna. Har mina rötter i musiken och kombinerar konstnärlighet med teknik.
Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *