Kursportalen – hur du bygger en egen

Micke Kring
Micke Kring 2.5k visningar
2 minuters läsning

Jag börjar få en del mejl kring hur Kursportalen är byggd och vad den består av. För er som inte känner till Kursportalen, så är det Årstaskolans interna kanal för professionell utveckling inom framförallt digitalisering, men eftersom den lever på Internet är den givetvis fri och öppen för alla att delta i.
Självklart är detta inga hemligheter, så här ska jag lite kort beskriva hur den är byggd.

Plattform / Mjukvara

Kursportalen körs med mjukvaran WordPress på egna servrar.

Tema / Plugins

WPLMS – som ni hittar på Themeforest https://themeforest.net/item/wplms-learning-management-system/6780226 – för $32 (nov 2017).

I temat ingår alla de plugins som behövs för att köra detta LMS. Jag har använt det i ca 4 år och det är en storsäljare med aktiva utvecklare. Nyss släpptes även API:er och annat så ni enkelt kan köra hela alltet som app (iOS / Android).

Om ni vill veta mer om vad man kan göra med detta tema/plugins rekommenderar jag att ni läser dokumentationen på länken ovan. Integration med andra tjänster finns givetvis, som WooCommerce, BuddyPress m fl.

Innehåll

De filmer som jag själv skapar lägger jag på Vimeo (för att ni ska slippa reklam) men även på Youtube för spridningens skull. I övrigt så är det inte mer komplicerat (okej, kanske lite) att skapa innehåll än att publicera vilket innehåll som helst i WordPress.

Frågor

Om ni har mer specifika frågor är det bara att ställa dessa som kommentarer så svarar jag så gott det går.

Dela den här artikeln
Följ:
Fixar och trixar med tekniska lösningar och mycket mer. Ser till att användarna förstår systemen och att systemen förstår användarna. Har mina rötter i musiken och kombinerar konstnärlighet med teknik.