Hur vi använder digitala lärresurser – Föreläsning

Micke Kring
Micke Kring 741 visningar
2 minuters läsning

Efter 1-till-1: Hur kan vi använda digitala lärresurser i skolan?

Igår medverkade jag och Martin Claesson [@claessonmartin] på SKL:s event om digitala lärresurser och standardisering kring detta. En bred dag med inslag av både forskare, läromedelsföretag samt skolor.

Våran föreläsning handlade om hur vi på Årstaskolan jobbar med våra digitala lärresurser.

Att försöka smälla in allt detta på en dryg halvtimme går ju inte, men vi hoppas att vi lyckades förmedla vår vision.

Som vanligt på denna typ av träffar stöter man på en massa trevliga människor och igår var inget undantag. Många små trevliga pratstunder blev det och förhoppningsvis några framtida samarbeten. Ingen nämnd ingen glömd. Ni vet vilka ni är och tack för att ni kom fram!

Sammanfattning av dagen
Intressant – Standarder och vikten av att följa standard samt Wikipedia.
Lätt tveksam – Är inte helt hundra på att läromedelsföretagen är helt med på banan.

En sak, förutom en massa annat, som jag funderar över är hur det kommer sig att så många börjar sina presentationer med ”och så får vi hoppas att tekniken är med oss”… För nog är det väl så att tekniken är med oss för det mesta nuförtiden? Vi har väl så pass bra grejer att vi sällan råkar ut för en BSOD eller att något hänger sig? Det kanske hänger på något annat? 😉

Tack för en bra dag!

Hashtag # för eventet var #itiskolan

Dela den här artikeln
Följ:
Fixar och trixar med tekniska lösningar och mycket mer. Ser till att användarna förstår systemen och att systemen förstår användarna. Har mina rötter i musiken och kombinerar konstnärlighet med teknik.