Fri musik till videoproduktioner eller livesändningar

Micke Kring
Micke Kring 530 visningar
3 minuters läsning
Photo by Caught In Joy on Unsplash

EDIT: 6 feb 2021

OBS! Jag kan aldrig garantera att du inte kommer att stöta på patrull i form av claims eller copyright-anmälningar om du laddar min låtar på de stora plattformarna, trots att jag delar dem fritt.
Musikvärlden är trasig och plattformarnas content-id är trasigt, vilket innebär att det felaktigt flaggas ibland. Jag fick idag en copyright notice från Facebook på min egna låt som jag laddade upp. Så vill du använda dessa låtar, så gör du det på egen risk. Tyvärr.

/ – – – – \

Det senaste året har det, i och med ett ökat skapande av film och liveproduktioner, blivit extra tydligt hur krångligt det är att kunna använda musik i video. Allt från att ha lite rullande musik ett par minuter innan ett möte, för att deltagare lätt ska kunna ställa in sitt ljud – till att förhöja filmer och liknande med musik är i stort sätt omöjligt. Som gammal musiker önskar jag inget hellre än att jag kunde betala för att få använda musik, men ingen går säker i plattformarnas automatiserade iver att stänga ned sändningar eller plocka ned videor. Min lösning nu blir att skapa egen musik och givetvis bjuder jag er alla på att använda den också. Helt fritt.

Jag har helt enkelt tröttnat på att det som är okej på Youtube, plockas ned på Facebook och vice versa. Än så länge har jag inte fått någon livesändning stoppad, men det känns bara som en fråga om tid. Vi får hoppas på att det kommer någon enkel vettig modell i framtiden för hur nyttjandet av musik ska gå till.

Musikbiblioteket

I menyn här på sajten, under Musik | mickekring.se/musik – hittar ni mitt bibliotek av fri musik enligt Creative Commons CC BY. Just nu finns endast två låtar, men jag siktar på att göra en låt i veckan i olika genrer, så ge det ett par månader så lär det finnas ett antal.
Låtarna finns att lyssna på direkt på sidan och att ladda hem, både som mp3 och i wav-format. Hoppas att det kommer till användning!

Edit: Nu finns även musiken på diverse streamingtjänster också.

Micke Kring på Spotify
Micke Kring på Apple Music
Krook Music på Youtube

Frågor?

Som vanligt är du välkommen att ställa frågor här i kommentarerna eller på närmsta sociala medie

Dela den här artikeln
Följ:
Fixar och trixar med tekniska lösningar och mycket mer. Ser till att användarna förstår systemen och att systemen förstår användarna. Har mina rötter i musiken och kombinerar konstnärlighet med teknik.