Föreläsning om Bibblis på Intel Education Summit

Micke Kring
Micke Kring 740 visningar
3 minuters läsning

image.jpgBibblis.se is an e-library site built and managed by Årstaskolan (K-9) in Stockholm, containing literature spanning across different genres created entirely by the students.

Its purpose is to encourage creativity and entreprenuership within student activities and lessons through the process of writing and publishing e-books.

Bibblis.se also serve to bring the works of students to an audience outside the school while at the same time connecting to the world through feedback like public comments and reviews. The e-library is strongly connected to Årstaskolan’s multiple projects with mobile devices as teacher and student tools.

Två dagar av Intel Education Summit, som i år hölls i Stockholm på KTH. Jag, tillsammans med Martin Claesson [@claessonmartin] och Martin Fernström [@martinfernstrom], höll en föreläsning om Bibblis, men även om filosofin och strukturen kring hur vi i stort tänker om, och jobbar med IT på Årstaskolan.
Det fanns representanter från 36 länder och det jag personligen tycker gav mest av dessa dagar, var utbytet av tankar, idéer och kulturskillnader kring skolan och hur vi jobbar med IT/IKT, i de informella möten som hölls i korridorerna. Som vanligt, alltså.

Jag mötte många intressanta personer och nya kontakter knöts. Måndagskvällen bestod av en härlig trerättersmiddag på Vasamuséet där jag hade äran att få samtala med bl a Ollie Bray, som jag imponerades av. Kolla gärna upp honom och följ honom på twitter. Jag fick även snacka lite med representanter från Intel men även ett intressant möte med Tomas Plojhar [@plojhar] från edu-delen av Glogster. Dessutom får jag inte glömma mina underbara bordskamrater från Skottland, Irland, Finland, Sydamerika (nej, det är inte ett land, men kommer inte ihåg varifrån han kom), Skottland och sist men inte minst Sverige [@bjornh] och KTH.

Teknikdelen då? Mnjae, inget jag direkt fastnade för. Inget direkt nytt. Och det kändes inte helt kosher att prata om iPads i skolan. Men å andra sidan så är tekniken ett verktyg och det som funkar för oss använder vi.

Annars var det en hel del riktigt bra föreläsningar och jag måste tacka Intel och alla samarbetspartners för en riktigt trevlig föreställning och bra genomfört evenemang.

Tisdagen då? Tyvärr var jag inte med, men vi hade Martin Claesson där. Själv tog jag åter på mig blåstället, spottade i nävarna och började jobba på riktigt igen. 🙂

Dela den här artikeln
Följ:
Fixar och trixar med tekniska lösningar och mycket mer. Ser till att användarna förstår systemen och att systemen förstår användarna. Har mina rötter i musiken och kombinerar konstnärlighet med teknik.