Föreläsning om Bibblis på Digitala Akademin

Micke Kring
Micke Kring 1.2k visningar
2 minuters läsning
av Marie Linder

Jag och min kollega, Jonas Johansson [lärare och skolutvecklare] körde en 12-minutare om Bibblis igår på Nalen.

Igår körde jag och Jonas Johansson [@jonjohan jonas.johansson@stockholm.se] en snabbis om Bibblis.se på Digitala Akademins nätverksträff på Nalen i Stockholm.

Programmet bestod av bl a ”Öppna digitala resurser”, Geogebra, MaNo, ”Ett halvt ark papper” och ”Erfarenheter med surfplattor”.

Förutom att vi självklart tycker att det är kul att komma ut och berätta om och få visa upp det otroligt bra arbete eleverna och våra toppedagoger på Årstaskolan gör (och givetvis sprida ordet om publikt lärande och ”Viktigt och på riktigt”) så är det bästa dialogen som uppstår efter föreläsningen.

Vi hade många kring oss som hade en massa frågor kring Bibblis, men även kring arbetet med iPads och ASL. Tyvärr var även tiden här begränsad, så ta gärna tillfälle i akt och ställ era frågor i kommentarsfältet, eller maila/twittra mig om det är något ni undrar över.

Något som tyvärr fortfarande [2012] ofta poppar upp när jag pratar med personal i skolor runt om i landet, är det kära gamla Jante och kollegor som minst sagt är ickestöttande gällande införande av IKT i skolan.
Vi har själva varit där för en massa år sedan, men vi vände det. Det är en kultur som skolan och dess ledning måste ta tag i och motarbeta. Och ju fler som börjar använda sig av tekniken som det pedagogiska verktyg det är, desto mindre av detta beteende består.
Fortsätt tro på det ni gör!

Ett sista tack till alla inblandade i detta event och tack till alla som ville prata med och lyssna på oss! Ni gjorde vår kväll!

Dela den här artikeln
Följ:
Fixar och trixar med tekniska lösningar och mycket mer. Ser till att användarna förstår systemen och att systemen förstår användarna. Har mina rötter i musiken och kombinerar konstnärlighet med teknik.