BETT – onsdag på mässan samt middag

Micke Kring
Micke Kring 803 visningar
3 minuters läsning

På onsdagen åkte vi ut till mässan för att spana lite på vad säljarna vill kränga till oss under 2016. På en sådan pass stor mässa är det inte helt enkelt att hålla koncentrationen uppe under någon längre tid (för mig) och det är lätt att missa de små båsen för de mer skrikiga. Dessutom är vi ju alla där av olika anledningar i olika roller.

För att vara lite kortfattad så fanns det en hel del system och tjänster som riktade sig mot den engelska marknaden. Mycket övervakning. Möjlighet att se huruvida ditt barn har gjort läxor, få en notis i telefonen när hen sitter på skolbussen och möjlighet att kunna göra skolbetalningar via appar, exempelvis för skollunch och annat som kostar i England.

De stora företagen var givetvis representerade och Microsoft pushade hårt på Minecraft där de tydligen släpper en ny educationvariant, till alla elevers (som var där) stora lycka. Google körde även en massa keynotes kring GAFE och dess ekosystem samt visade upp Chromebooks.1minecraftSjälv är jag mest intresserad just nu att se olika former av kreativa verktyg, gärna kopplat till programmering. Mycket fanns kring Raspberry Pi’s, BBC’s micro:bit med möjlighet att testa på programmering och kringutrustning. Lego har släppt sin WeDo 2, som verkar riktigt kul med möjligheten att kunna jobba med dessa i ännu yngre åldrar än deras Mindstorms. Deras monter var också väldigt populär.1codeclubJag såg inte riktigt någon kioskvältare, med lite sugen på en miniprojektor blev jag dock, nu när priserna börjar gå ned ordentligt, med helt okej bild.
Roligt att se är att även 3D-skrivarna börjar gå ned i pris.

Kvällsmiddag

På kvällen åkte vi ut till anrika Gibson Hall för en härlig middag med en massa trevliga möten. Jag måste säga att jag träffat så många intressanta, trevliga människor, säkerligen tack vare att jag åkt själv. Jag blir ju faktiskt tvungen att söka mig utanför min komfortzon. Dock fick jag förstärkning från Årstaskolan genom att Josef Sahlin kom ned med sina elever i årskurs 6, som på torsdag föreläser på Nordic@Bett om Livsviktig Poesi.1eleverPå det hela var det en riktigt trevlig tillställning som DIU ordnat.1gibsonEfter middagen var det dags att åka tillbaka till hotellet och börja förbereda torsdagens jobb.

Dela den här artikeln
Följ:
Fixar och trixar med tekniska lösningar och mycket mer. Ser till att användarna förstår systemen och att systemen förstår användarna. Har mina rötter i musiken och kombinerar konstnärlighet med teknik.