Snart dags för nya Kunskapshubben

Micke Kring
Micke Kring 907 visningar
3 minuters läsning

Sedan 2008 har Kunskapshubben varit vårat nav för lektionsfilmer. Nu går vi in i en ny era.

2008 lanserade vi Kunskapshubben på Årstaskolan. Den har sedan dess givetvis byggts om och ut och nu är det dags igen. Tekniken går framåt och så måste även vi göra.

Jag har nu jobbat från och till på nya Hubben i någon månad och det börjar bli dags för lansering.

Dock kan jag väl säga att den redan är lanserad. Du hittar den på www.kunskapshubben.se, men inte om du går in från Årstaskolans sajt.

Varför görs nu detta? Jo, först och främst för att den Joomla-version den är byggd med har nått sin ”end-of-life”. Dessutom ingår det i strategin att sära på alla våra sajter. Den gamla Kunskapshubben har legat inbakad i Årstaskolans sajt. Jag tror att det är bättre med separata sajter/tjänster som fungerar bra för det ändamål de är skapade än en sajt som ska kunna allt lite halv-okej.

Dessutom behövs ännu mer mobil tillgänglighet. Den tidigare Hubben funkade okej med ex paddor och mobiler, men inte t ex embed-koderna. Och det är många som har sina filmer från Hubben embed:ade på sina bloggar och sajter. Nu funkar även detta.

Kunskapshubben börjar dessutom att bli mer som vårat egna Youtube och i takt med hur mycket film som eleverna producerar, så kan de nu också logga in med sitt google apps-konto och ladda upp filmer direkt från iPad, för att sedan ta embed-koden och bädda in på sina bloggar.

Det som inte är riktigt klart är kommentarssystemet. Och det är viktigt. Vi har en massa kommentarer på sajten och elever runt om i landet kommenterar rätt flitigt och det blir mer ju längre tiden går.

Visste du att våra filmer har visats över 1 miljon gånger? Jo, det var faktiskt någon månad sedan vi gick över den magiska gränsen. Helt fantastiskt tycker vi alla.
Kunskapshubben har ca 500-600 besök varje dag och vi pumpar nu ut ca 1000 GB film per månad, eller 1 TB.

Dela den här artikeln
Följ:
Fixar och trixar med tekniska lösningar och mycket mer. Ser till att användarna förstår systemen och att systemen förstår användarna. Har mina rötter i musiken och kombinerar konstnärlighet med teknik.